ŠKODA RAPID A RAPID SPACEBACK V ČÍNE

ŠKODA RAPID a RAPID SPACEBACK v Číne: Nový vzhľad, moderný interiér a inteligentné riešenie konektivity

Oba kompletne prepracované kompaktné modely značky ŠKODA sú okamžite k dispozícii

  • Nový dizajn, novo usporiadaný interiér a moderná konektivita prostredníctvom inteligentného systému ŠKODA Banma
  • Oba kompletne prepracované kompaktné modely značky ŠKODA sú okamžite k dispozícii
  • 22-milióntym vozidlom vyrobeným v spoločnosti SAIC Volkswagen v Číne je ŠKODA RAPID

Rozsiahla modernizácia modelového radu ŠKODA RAPID na najväčšom trhu značky v Číne: Kompaktná limuzína ŠKODA RAPID a praktický hatchback ŠKODA RAPID SPACEBACK majú vďaka prepracovanejšiemu zovňajšku na prvý pohľad mladší a dynamickejší vzhľad, navyše bol vylepšený aj interiér. Modely RAPID a RAPID SPACEBACK sú vybavené úsporným benzínovým motorom MPI s objemom 1,5 litra a výkonom 82 kW (111 k), ktorý prenáša výkon na kolesá prostredníctvom päťstupňovej manuálnej alebo šesťstupňovej automatickej prevodovky. Vozidlá RAPID a RAPID SPACEBACK boli vyvinuté v tesnej spolupráci Technického vývoja spoločnosti ŠKODA AUTO s partnerom v spoločnom podniku SAIC Volkswagen v Šanghaji. Nový infotainment poskytuje prostredníctvom inteligentného systému ŠKODA Banma modernú konektivitu, ponuka priestoru pre cestujúcich a batožinu je veľkorysá, tak ako je pre značku ŠKODA typické. Modernizovaná ŠKODA RAPID v Číne už dosiahla prvý míľnik. Ako celkovo 22-miliónte vozidlo spoločnosti SAIC Volkswagen opustilo výrobnú linku vozidlo tohto modelového radu, s poradovým číslom 22 000 001 ho nasledoval RAPID SPACEBACK.

Nové modely ŠKODA RAPID a ŠKODA RAPID SPACEBACK sú na čínskom trhu okamžite k dispozícii a je ich možné objednať aj online. Prepracovaný vonkajšok ukazuje novo usporiadanú prednú masku, nižšie svetlomety a nové, horizontálne usporiadané zadné svetlá. V interiéri je popri pozmenených dekoroch a poťahoch použitý nový infotainment systém s pokročilou konektivitou od firmy Banma, spoločného podniku Alibaba Group a SAIC Volkswagen.

ŠKODA RAPID s veľkorysou ponukou priestoru, dvoma variantmi interiéru a moderným infotainmentom

ŠKODA RAPID je 4 512 milimetrov dlhá, 1 706 milimetrov široká a 1 469 milimetrov vysoká. K dispozícii je v odtieňoch modrá Capulco, bežová Titanium, strieborná Reflex a biela Polar. S rázvorom 2 603 milimetrov poskytuje cestujúcim v interiéri veľkorysú ponuku miesta a komfortný priestor pre nohy vpredu aj vzadu. Batožinový priestor s objemom 466 litrov disponuje až 14 Simply Clever riešeniami pre uloženie batožiny. Novo usporiadaný interiér je k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach: v čiernej a čierno-hnedej.

RAPID je vybavený multifunkčným volantom, cúvacou kamerou aj inteligentným systémom ŠKODA Banma, ktorý poskytuje popri TFT LCD obrazovke s osempalcovou uhlopriečkou aj v Číne obľúbené používateľské rozhranie v dizajne hracích kariet a hlasové ovládanie. Ďalšími prvkami sú bezdrôtové online aktualizácie, moderná konektivita s mobilnými telefónmi vybavenými operačným systémom Android alebo Apple a ďalšie online služby, ako napríklad navigačná aplikácia Amap, služba prenosu hudby Kuwo, či online rádio Tingban.

Benzínový motor MPI s objemom 1,5 litra už plní prísnu emisnú normu China VI b

ŠKODA RAPID je poháňaná benzínovým motorom MPI s objemom 1,5 litra. Motor je kompletne vyrobený z ľahkej zliatiny hliníka a disponuje výkonom 82 kW (111 k), maximálny krútiaci moment dosahuje hodnotu 145 Nm. Vyberať je možné medzi päťstupňovou manuálnou a šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Vďaka priemernej spotrebe 5,6 litrov na 100 kilometrov a nízkym emisným hodnotám spĺňa pohonná jednotka prísnu emisnú normu China VI b, ktorá je záväzná od júna 2023. Sofistikované naladenie podvozku zaisťuje vo všetkých situáciách dobrú ovládateľnosť vozidla.

RAPID SPACEBACK: estetický, funkčný a vybavený rôznymi dizajnovými paketmi

Nová ŠKODA RAPID SPACEBACK sa vyznačuje dokonalým vyvážením estetiky a funkčnosti a je k dispozícii v odtieňoch žltá Honey, červená Flash a biela Polar. Je vybavená novo usporiadanými širokými dvojdielnymi zadnými svetlami, ktoré spoločne s odrazkami v zadných nárazníkoch formujú grafiku svietidiel. Pohľad na zadnú časť završuje chrómovaná lišta v dolnej časti nárazníka. V rôznych dizajnových paketoch je možné RAPID SPACEBACK individualizovať prostredníctvom čiernych prvkov, napríklad ďaleko dole zasahujúceho čierneho panoramatického zadného skla, čiernej strechy, čiernych krytov vonkajších spätných zrkadiel a dymových čiernych zadných svietidiel.

RAPID SPACEBACK je 4 312 milimetrov dlhá a 1 475 milimetrov vysoká. Šírka a rázvor kolies sú zhodné s limuzínou, práve tak ako motor MPI s objemom 1,5 litra disponujúci výkonom 82 kW (111 k) a ponuka prevodoviek: vyberať je možné medzi päťstupňovou manuálnou a šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Objem batožinového priestoru dosahuje 372 litrov a sklopením zadných sedadiel je možné ho zväčšiť až na 1 255 litrov. Bezpečnosť jazdy podporuje stabilizačný program ESP, okrem toho je v ponuke monitorovanie tlaku v pneumatikách a ďalšie bezpečnostné systémy.

Na výber sú štyri varianty interiéru

Pri tvorbe interiéru umožňuje RAPID SPACEBACK vyberať si medzi štyrmi rôznymi líniami. Pri najšportovejšom variante je napríklad prístrojová doska vybavená dekorom s jemnou štruktúrou v imitácii karbónu a lištou vo výraznom červenom odtieni. Čiernošedé poťahy sedadiel zdobia červené kontrastné švy a vtkaný nápis „RAPID“. Najmodernejšie možnosti konektivity poskytuje vo vozidle RAPID SPACEBACK inteligentný interkonektívny systém ŠKODA Banma, cúvacia kamera má zorný uhol 170 stupňov. Okrem toho klimatizácia zaisťuje vysoký komfort v každom počasí. Systém využíva trojvrstvové a vysoko účinné filtračné vložky, takže vzduch v interiéri je mimoriadne čistý.

Zdroj: www.skoda-auto.sk