Tel: 02 / 48484111. Otváracie hodiny: Po-Pi: Predaj 07:30-18:00, Servis 07:00-18:00, So-Ne: Zatvorené

Ďalšie

    NOVÁ FABIA MONTE CARLO: TRADÍCIA POKRAČUJE

    Fanúšikovia športovej tradície vozidiel ŠKODA sa môžu tešiť. Aj najnovšia generácia modelu FABIA je teraz k dispozícii v dynamicky ladenom prevedení MONTE CARLO.

     

    Aj vo štvrtej generácii radu FABIA platí, že športom „okorenená“ FABIA MONTE CARLO osloví hlavne publikum s vášňou pre motoristický šport. Vozidlo je ako stvorené pre šoférov, ktorí si chcú vychutnať jazdu a pri riadení sa cítiť dobre. Nová FABIA MONTE CARLO posádke poskytuje všetok komfort a technické vymoženosti najnovšieho prevedenia obľúbeného hatchbacku.

    Pozrite si predstavenie modelu ŠKODA FABIA MONTE CARLO:

    Označenie MONTE CARLO sa na vozidle ŠKODA prvýkrát objavilo v roku 1936, a to na nádhernom roadsteri ŠKODA POPULAR MONTE CARLO. Toto vozidlo zúročilo skúsenosti automobilky nazbierané vo vtedajšej slávnej diaľkovej rely. V novodobej histórii na tradíciu modelov s nádychom motoršportu nadviazala v roku 2011 FABIA MONTE CARLO. Tá od začiatku odkazuje na úspechy značky v motoristickom športe a ponúka športový vzhľad v kombinácii s výbornou výbavou.

    Je nezameniteľná

    FABIA MONTE CARLO tradične oslovuje hlavne milovníkov športu a aktívneho životného štýlu. Aj v najnovšom prevedení vzhľad modelu umocňujú čierne prvky/detaily, ku ktorým patrí maska chladiča, kryty vonkajších spätných zrkadiel, lem spojleru v novo tvarovanom prednom nárazníku, ozdobné lišty na bočných prahoch a zadný difúzor. Nechýbajú exkluzívne šestnásťpalcové kolesá z ľahkej zliatiny Proxima. Voliteľne sú k dispozícii aj 17-palcové kolesá z ľahkej zliatiny Procyon s aerodynamickými krytmi v čiernom prevedení a 18-palcové kolesá Libra.

    „Nový variant MONTE CARLO ešte viac zvýrazňuje emotívny vzhľad štvrtej generácie vozidla FABIA. Karoséria je dlhšia, ploskejšia a širšia, vďaka čomu pôsobí dynamicky. Tento dojem okrem toho posilňujú špecifický predný a zadný nárazník. Model FABIA MONTE CARLO je na prvý pohľad rozoznateľný podľa tradičných čiernych dizajnových prvkov, napríklad na maske chladiča alebo na vonkajších spätných zrkadlách,“ hovorí hlavný dizajnér ŠKODA AUTO Oliver Stefani.

    Oliver StefaniOliver Stefani
    hlavný dizajnér automobilky ŠKODA

    Dynamické poňatie sa odráža aj v interiéri, v ktorom dominuje čierna farba s červenými detailmi a kožou obšitý multifunkčný trojramenný volant i páka ručnej brzdy. Dekoratívne obloženie častí interiéru dostalo karbónový dekor a dominantou sú športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy. Práve tu nájdeme aj prvky v červenej farbe; červená je aj vodorovná lišta na prístrojovej doske a v ďalších častiach interiéru. Rovnakú farbu má pritom aj ambientné LED podsvietenie. Športový vzhľad okrem toho dokresľujú kryty pedálov vo vzhľade nerezovej ocele.

    Pokročilá technika

    Nová FABIA MONTE CARLO sa pýši špičkovou technikou. Na prianie je k dispozícii napríklad 10,25-palcový virtuálny kokpit, ktorého usporiadanie je navrhnuté na mieru tomuto prevedeniu vozidla.

    Súčasťou komfortnej a praktickej výbavy vozidla môže byť vyhrievané čelné sklo, vyhrievaný volant, infotainment s uhlopriečkou až 9,2 palca a vďaka integrovanej eSIM môžete byť vždy online. Vďaka tomu má majiteľ prístup aj k službe ŠKODA Connect a k mobilným online službám. FABIA MONTE CARLO môže byť vybavená aj hlasovou asistentkou Laurou, ktorá rozumie pätnástim jazykom. Nechýba ani možnosť zrkadlenia mobilných telefónov alebo bezdrôtového nabíjania. FABIA MONTE CARLO má až päť USB-C portov.

    FBA_NG_H_MC_023_0622_low

    Súčasťou bezpečnostnej výbavy môže byť až deväť airbagov, ktoré spolu s prepracovanou konštrukciou vozidla a sériou bezpečnostných systémov a asistentov novej generácii modelu FABIA zabezpečili päť hviezdičiek v nárazových testoch Euro NCAP. Medzi asistenčnými systémami je špičkou ten s názvom Travel Assist, ktorý umožňuje asistovanú jazdu. Robí tak vďaka kombinácii adaptívneho tempomatu, ultrazvukových senzorov a kamier so systémom pre udržiavanie v jazdnom pruhu. Zaujať dokáže aj asistent parkovania. Úchyty ISOFIX nájdeme vzadu na vonkajších sedadlách a vpredu na sedadle spolujazdca.

    Dôležitým bezpečnostným prvkom vozidla sú aj svetlomety. Tie má FABIA MONTE CARLO v základnej výbave s LED technikou, na prianie sú k dispozícii FULL LED svetlomety. V ponuke sú aj hmlové svetlomety a zadné svetlomety sú opäť vybavené FULL LED technikou.

    FBA_NG_H_MC_002_1121_low

    Aerodynamika vozidla je technicky na veľmi vysokej úrovni. FABIA MONTE CARLO sa pýši súčiniteľom odporu vzduchu cx o hodnote 0,28, čo je najlepšia hodnota v segmente malých vozidiel. K jej dosiahnutiu pomáhajú napríklad špeciálne „žalúzie“ pred chladičom motora, ktoré pri nízkych nárokoch na chladenie uzatvárajú prístup vzduchu k chladiču a zlepšujú tak jeho obtekanie. Špičková aerodynamika pritom pomáha hlavne znižovať spotrebu paliva.

    FBA_NG_H_MC_001_1121_low

    Štyri motory

    Na znížení spotreby sa podieľajú aj nové pohonné jednotky. Ich paleta v podstate kopíruje tú, ktorá je k dispozícii pri bežnom prevedení modelu ŠKODA FABIA. Základom je atmosféricky plnený trojvalec 1,0 MPI EVO s výkonom 59 kW, ktorý disponuje krútiacim momentom 93 Nm a je spojený s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Päťstupňový manuál majú aj vozidlá vybavené motorom 1,0 TSI EVO s výkonom 70 kW a s krútiacim momentom 175 Nm. Pri silnejšom prevedení trojvalca TSI EVO (81 kW, 200 Nm) si záujemcovia môžu vyberať z dvoch prevodoviek: šesťstupňovej manuálnej a sedemstupňovej dvojspojkovej DSG.

    ŠKODA FABIA MONTE CARLO

    Na vrchole ponuky motorizácií je štvorvalec 1,5 TSI EVO s výkonom 110 kW a krútiacim momentom 250 Nm, pri ktorom je štandardom sedemstupňová prevodovka DSG. V tomto prevedení dosahuje FABIA MONTE CARLO maximálnu rýchlosť až 225 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h jej trvá iba 8 sekúnd.

    FBA_NG_H_MC_004_1121_low

    Dizajn nového modelu ŠKODA FABIA MONTE CARLO

    Monte-Carlo je ochranná známka spoločnosti Monaco Brands.

    Zdroj: skoda-storyboard.com

    Novinky