Tel: 02 / 48484111. Otváracie hodiny: Po-Pi: Predaj 07:30-18:00, Servis 07:00-18:00, So-Ne: Zatvorené

Ďalšie

    ŠKODA ENYAQ IV A POWERPASS – BEZPROBLÉMOVÉ NABÍJANIE ELEKTROMOBILU NA CESTÁCH

    Určite ste si aspoň raz povedali, že s elektromobilom by ste si nevedeli predstaviť cestu na dovolenku. Kde nájdete nabíjacie stanice, je ich dosť? A vôbec, aké aplikácie pre nabíjanie treba mať nainštalované či ktoré nabíjacie karty si so sebou zobrať?

    Všetky mýty o elektromobilite búra služba Powerpass od najpredávanejšej značky automobilov na Slovensku Škoda. Ale skôr, ako sa pozrieme na to, ako služba funguje – spoznajte bližšie elektrické SUV Škoda ENYAQ iV. Už na prvý pohľad vás elektromobil upúta niečím, čo budete chcieť – prednou podsvietenou maskou Crystal Face.

    ŠKODA ENYAQ iV

    Tento elektromobil sa vydaril. Neprehliadnete moderné a dynamické krivky, kam sa len pozriete. A ak ste si ho na cestách všimli a zaregistrovali ste, že mu chýbajú výfuky, váš postreh je správny. Totiž elektrické auto žiadne nepotrebuje, jednoducho neškodí životnému prostrediu. To je fakt!

    Vnútri je to jedna veľká obývačka a tak ako sa na poriadny obývák patrí, nechýba obrovská telka – v tomto prípade až 13-palcový dotykový displej infotainmentu, ktorý doslova kraľuje interiéru. Výkonný model Škoda ENYAQ iV 80x ukrýva až 77 kWh batériu. S takouto baterkou prejdete kľudne aj viac ako 500 kilometrov. S širokou sieťou nabíjačiek po celej Európe tak pohodlne zvládnete aj cestu do Chorvátska.

     

     

    Poteší vás aj nabíjanie. S výkonom 125 kW si viete batériu nabiť na 80% za 37 minút. To si nestihnete ani dojesť obed na ceste na dovolenku. Nabíjačiek je pritom viac ako dosť. Podľa posledných údajov SEVA, ktoré boli aktualizované po natáčaní videa, máme na Slovensku už cez 1 000 nabíjacích bodov. Na nabitie či vyhľadanie nabíjacieho bodu vám pritom postačí jediná appka alebo kartička Powerpass. Powerpass slúži na jednoduché nabíjanie doma, na Slovensku alebo aj v celej Európskej únii. Vďaka jedinej fyzickej karte a aplikácii je o nabíjanie vášho elektromobilu postarané prakticky kdekoľvek. Stačí vám jeden účet, jedna RFID karta, s ktorou viete nabíjať váš elektromobil nielen doma, ale aj na cestách.

    Powerpass môžete využívať celú sieť nabíjačiek, kde už dnes nájdete viac ako 1 000 bodov na Slovensku a 260-tísíc v celej Európe. Medzi podporovanými stanicami nechýbajú ani tie od spoločností ZSE Drive či Green Way.

    ŠKODA ENYAQ iV

    Službu Powerpass môžete v súčasnosti výhodne získať k vášmu elektromobilu Škoda, napríklad k modelu ENYAQ iV získate po kúpe množstvo výhod vrátane výhodnejších podmienok využívania služby Powerpass. Po stiahnutí aplikácie sa stačí pre Powerpass registrovať a spárovať s ID vášho elektromobilu. Následne si viete v aplikácii objednať aj fyzickú RFID kartu, ktorá sa s vašim Powerpass účtom jednorazovo prepojí. Jej zaslanie je bezplatné.

    Výhodou služby Powerpass sú jednoznačne aj špeciálne ponuky pre zákazníkov Škoda, o ktorých sa dozviete priamo u predajcu, na stránkach Škoda, alebo po zadaní VIN vášho vozidla priamo v aplikácii Powerpass. Môžete získať znížené ceny nabíjania priamo pre váš elektromobil, ktorý ste si zakúpili. Nakoľko máte všetky potrebné informácie o nabíjacích staniciach v aplikácii, ani plánovanie dlhých ciest nie je žiadny problém.

    ŠKODA ENYAQ iV

    Verejné nabíjanie je s Powerpass maximálne jednoduché. Stačí prísť k jednému z viac ako 260 000 nabíjacích bodov po celej Európe, pripojiť konektor do auta a overiť sa cez mobilnú aplikáciu alebo RFID kartu. Už pri samotnej registrácii si môžete zvoliť jeden z dostupných tarifov Powerpass. Základný tarif bez mesačného poplatku sa nazýva Charge Free a je ideálny, ak verejné nabíjanie využívate iba zriedkavo. K dispozícii sú aj ďalšie tarify Simply Charge a Charge Faster, ktoré ponúkajú výhodnejšie ceny nabíjania za 1 kWh, no už za ne zaplatíte mesačný poplatok.

    Dobrou správou je, že majitelia modelu Škoda ENYAQ iV získajú v prvom roku od aktivácie služby maximálne zvýhodnené podmienky. Dokonca majitelia ENYAQ iV pri verziách 60, 80 a 80x (s balíkom DC nabíjanie) získajú najvýhodnejší tarif Charge Faster na prvý rok bez mesačného poplatku. S týmto balíkom viete nabíjať v sieti rýchlonabíjacích staníc IONITY len za 0,30 €/kWh, pri klasickom AC nabíjaní zaplatíte len 0,19 €/kWh.

    Powerpass

    So službou Powerpass naozaj nebudete mať problém s nabíjaním. Je to jednoduché, prehľadné a výhodné. Na výber máte viacero tarifov a s mobilnou aplikáciou máte všetko pod palcom. S Powerpass nikdy nezostanete bez energie. Stále však platí že najlacnejšie nabíjanie je to domáce, najmä pri nočnom tarife. Rozhodne si pozrite aj naše video, kde spoznáte elektromobil Škoda ENYAQ iV aj so službou Powerpass.

    Zdroj: skoda-storyboard.com

    Novinky