Tel: 02 / 48484111. Otváracie hodiny: Po-Pi: Predaj 07:30-18:00, Servis 07:00-18:00, So-Ne: Zatvorené

Ďalšie

    Rok 2022 a cesta do budúcnosti

    Spomedzi všetkých tohtoročných noviniek z Mladej Boleslavi najďalej do budúcnosti zamierila štúdia Škoda Vision 7S. Elektromobil postavený na modulárnej platforme MEB totiž ako prvý dostáva celkom nový dizajnový jazyk, ktorý sa stane charakteristickým pre budúce automobily značky Škoda.

    Rodina plne elektrických vozidiel radu Enyaq iV sa v roku 2022 rozrástla o elegantné, praktické, dynamické a pritom k životnému prostrediu maximálne šetrné kupé Škoda Enyaq Coupé iV. Jedna zaujímavosť za všetky: verzia Škoda Enyaq Coupé RS iV s výkonom 220 kW je najvýkonnejším sériovým vozidlom značky ŠKODA všetkých čias.

    Modernizovaného prevedenia sa dočkal aj bestseller medzi SUV značky ŠKODA, kompaktný Karoq. Sebavedomejší výraz mu dodala šesťhranná maska chladiča s pozmeneným nárazníkom a rovnako tak aj svetlomety s novým štvorokým dizajnom, v ktorom je zapracovaná aj nová linka pre denné svietenie.

    Pre milovníkov športového dizajnu má Škoda tradične svoje výbavové verzie Monte Carlo. V končiacom sa roku sa jej dočkala aj štvrtá generácia modelu Fabia. Vozidlo je ako stvorené pre šoférov, ktorí si chcú a súčasne dokážu vychutnať športovú jazdu. Nová Fabia Monte Carlo posádke poskytuje všetok komfort a technické vymoženosti najnovšieho prevedenia obľúbeného hatchbacku.

    Štvrtá generácia modelu Fabia v tomto roku ponúkla niečo aj pre skutočných pretekárov. Nová Škoda Fabia RS Rally2 využíva prednosti sériového modelu a pridáva k ním napríklad bezpečnostný ochranný rám, motor, prevodovku alebo podvozok vyvinuté s ohľadom na podmienky súťaží a doterajšie skúsenosti tímu Škoda Motorsport.

    Moderátorka Jenn a šampión rely Emil Lindholm navyše porovnali celý súčasný modelový rad vozidiel Škoda RS.

    Škoda Storyboard v tomto roku svojich čitateľov vzal aj na skúšobný polygón kvality, kde každé vozidlo značky Škoda po opustení výrobnej linky podstúpi krátky, ale zato intenzívny test. Ten odhalí prípadné nedostatky ešte pred tým, ako sa auto vydá k zákazníkovi. Pozrite si, čo všetko sa musí preveriť:

    Pozrieť ste sa mohli aj do veterného tunela na testovanie aerodynamických vlastností ďalšieho prírastku do rodiny Enyaq iV. Na čo pri tomto meraní slúžia bavlnky a prečo je potrebná aj štipka dymu? Pozrite si video:

    Toto leto ste si mohli tiež užiť pohodlnú a bezemisnú dovolenku na Slovensku vďaka projektu Elektrodovolenka. Okrem miest a frekventovaných cestných uzlov totiž začínajú vznikať vlastné nabíjacie body – ŠKODA Wallbox iV na chatách, hoteloch či penziónoch vrátane odľahlejších kútov Slovenska. Pozrite si viac vo videu:

    V časoch, keď sa na nové autá z výroby čaká dlhšie než zvyčajne, naberá trh s jazdenými vozidlami úplne iný rozmer. Aj preto prišla ŠKODA s programom ŠKODA PLUS, vďaka čomu je výkup a predaj jazdených vozidiel skutočná pohoda. Preverená história, garancia najazdených kilometrov či férové ocenenie pri výkupe alebo výhodné financovanie pri kúpe, to a mnoho viac v sebe zahŕňa práve program certifikovaných jazdených vozidiel ŠKODA PLUS. Ak chcete vedieť viac, kliknite si na video nižšie:

    Tak, ako tento súhrn dizajnovou štúdiou začal, štúdiou aj končí. Škoda Vision GT sa inšpirovala historickým modelom 1100 OHC, ktorý sa v minulom storočí preháňal po pretekárskych okruhoch. Výsledkom práce tímu Škoda Design je čisto elektrické športové vozidlo budúcnosti.

     

    Zdroj: skoda-storyboard.com/sk

    Novinky