Tel: 02 / 48484111. Otváracie hodiny: Po-Pi: Predaj 07:30-18:00, Servis 07:00-18:00, So-Ne: Zatvorené

Ďalšie

    ŠKODA ENYAQ iV

    SVETOVÁ PREMIÉRA

    Predstavenie nového špičkového modelu ŠKODA je vyvrcholením osláv 125 rokov od založenia mladoboleslavskej automobilky. 1. septembra 2020 bude tento míľnik histórie spoločnosti prenášaný z českého hlavného Praha aj virtuálne, okrem iného na platforme ŠKODA Storyboard a cez sociálne médiá.

    Silueta nového modelu ŠKODA ENYAQ iV naznačuje proporcie vlajkovej lode značky. Krátka predná časť a pretiahnuté línie strechy dodávajú vozidlu dynamický vzhľad a zachovávajú veľkorysú ponuku priestoru, ktorý je pre značku typický. Nové SUV tak v interiéri ponúka podobný priestor ako model ŠKODA KODIAQ, aj keď je na dĺžku kratšie ako ŠKODA OCTAVIA.
    ŠKODA ENYAQ iV ponúka pohon zadných alebo všetkých kolies, okrem toho sú k dispozícii tri veľkosti batérie a päť výkonnostných stupňov. ENYAQ iV sa rýchlo nabíja, maximálny nabíjací výkon dosahuje až 125 kW. Dojazdová vzdialenosť na jedno nabitie je až 500 kilometrov v cykle WLTP. Tým sa z praktického, čisto batériovo poháňaného SUV, stáva perfektný spoločník pre všedný deň.

    ELEKTROMOBILITA V ŠTÝLE ZNAČKY ŠKODA

    Emocionálny vzhľad, úsporný, elektrický: Nový automobil ŠKODA ENYAQ iV predstavuje zásadný krok pri realizácii stratégie v oblasti elektromobility značky ŠKODA. Prvý sériový automobil značky ŠKODA na báze modulárnej platformy pre elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen v sebe spája známe prednosti vozidiel ŠKODA, medzi ktoré patrí veľkorysý priestor a emocionálny vzhľad, s ekologickou jazdou. Zákazník má na výber z troch rôznych kapacít batérie a piatich výkonových stupňov. Čisto elektrické SUV na báze modulárnej platformy pre elektromobily (MEB) bude vyrábané v hlavnom výrobnom závode ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi. Pôjde o jediný automobil v Európe na báze platformy MEB, ktorý nebude vyrábaný v Nemecku.

    Prvé vozidlo ŠKODA na báze MEB ponúka vynikajúcu praktickosť a ekologickú jazdu

    Nový ENYAQ iV je typickým vozidlom značky ŠKODA. Ponúka však úplne novú koncepciu pohonu. Vďaka dojazdu až 500* km v režime WLTP a krátkym nabíjacím časom, prvý sériový automobil značky ŠKODA na báze modulárnej platformy pre elektromobily (MEB), skvele zvláda tiež dlhé cesty. Z dôvodu novej koncepcie pohonu ponúka ŠKODA ENYAQ iV iné možnosti usporiadania priestoru, a aj napriek kompaktným vonkajším rozmerom ponúka ešte viac priestoru pre cestujúcich a batožinu. Vozidlo, ktoré má moderný, emocionálny vzhľad, tiež ponúka úplne nový interiér a najmodernejšie možnosti konektivity a infotainmentu v kombinácii so Simply Clever prvkami typickými pre vozidlá ŠKODA.
    * Ide o predbežné hodnoty

    Dĺžka prvého elektrického SUV značky ŠKODA predstavuje 4 648 mm, šírka 1 877 mm, výška 1 618 mm a rázvor 2 765 mm. Batožinový priestor má objem 585 l. Nízka nakladacia hrana tohto SUV umožňuje ľahké nakladanie ťažkých alebo objemných predmetov.

    ENYAQ iV bude vyrábaný v závode v Mladej Boleslavi

    ŠKODA ENYAQ iV je jediným vozidlom koncernu Volkswagen na báze MEB, ktoré nebude vyrábané v Nemecku. Vozidlo bude vyrábané v hlavnom výrobnom závode ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi na rovnakých výrobných linkách ako vozidlá postavené na modulárnej platforme MQB.

    Predpredaj vozidla bude zahájený už počas svetovej premiéry, ktorá sa bude konať ešte v tomto roku. Sériová výroba vozidla ŠKODA ENYAQ iV bude zahájená na konci roka 2020. Uvedenie na trh je naplánované na začiatok roka 2021. Edícia Founders Edition bude mať špeciálnu výbavu a bude sa odlišovať aj dizajnom. Táto limitovaná edícia 1 895 kusov pripomína založenie spoločnosti pred 125 rokmi.

    Viac informácií nájdete TU


    Obrázky majú ilustračný charakter, pre viac informácií kontaktujte predajcov.

    Novinky